Marmolada porzeczkowa

Marmolada porzeczkowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier z czarnych porzeczek

    1 kg
  • przecier z jabłek

    1,5 kg
  • cukier

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odparować najpierw przecier z jabłek, a następnie dodać cukier i przecier z czarnych porzeczek, dogotować marmoladę i gorącą nakładać do słoików, pasteryzować ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

20.04.2011 00:45
Warto ją robić, bo jest dobra.

bogumiła3

17.09.2010 20:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat