Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierś kurczaka

mic
5.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka
1,8 kg
majonez
400 ml
por
5 sztuk
ser żółty
20 dag
sól do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
czosnek
2 ząbki
ketchup pikantny
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka kroimy w kostkę, wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - pierś kurczaka  foto
2
smarujemy ketchupem, posypujemy mieszanką połączonych ze sobą ziół i wyciśniętym czosnkiem. Zioła; tak każdego po jednej łyżeczce. Następnie wykładamy posiekanego pora.
Krok 2 - pierś kurczaka  foto
3
posypujemy znowu mieszanką ziół.
Krok 3 - pierś kurczaka  foto
4
wykładamy majonez.
Krok 4 - pierś kurczaka  foto
5
łyżką go wygładzamy by był równomiernie rozłożony.
Krok 5 - pierś kurczaka  foto
6
posypujemy resztką ziół . i pieprzem.
Krok 6 - pierś kurczaka  foto
7
tak wygląda z boku
Krok 7 - pierś kurczaka  foto
8
przykrywamy góra naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni aż mięso będzie bardzo mięciutkie oraz por również.
Krok 8 - pierś kurczaka  foto
9
smacznego
Krok 9 - pierś kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 16.06.2014 21:02
bardzo fajnie podana pierś
gosia561 16.06.2014 16:16
świetna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak