Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ryba wyfiletowana 400 g
koper świeży
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
oliwa
sól
pieprz
sok z cytryny
otarta skórka z cytryny
Papryka słodka mielona Prymat
cheddar 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna w cieście francuskim

• rybę kroimy w kostkę, przyprawiamy,
• na patelnie wlewamy oliwę i dodajemy masło,
• smażymy rybę, dodajemy sok z cytryny i dusimy chwilę rybę aż się rozpadnie,
• odstawiamy patelnie, dodajemy posiekany koper i startą skórkę cytrynową,
• masę rozsmarowujemy na cieście, posypujemy serem, rolujemy i zaklejamy brzegi,
• wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem,
• pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 10.07.2011 07:51
na pewno smaczna
Jolanta40 01.02.2011 15:11
ciekawe
iknkirke 24.11.2010 09:00
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak