Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
50 dag
por (biała część)
1 szt
zielona papryka (świeża)
1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
bulion
1 litr
kiełbasa krakowska
50 dag
Szczypiorek cienki
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
oliwa
do smażenia
ogórek kiszony
2 szt
papryka czerwona
1 szt
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z jabłkami

Kapustę poszatkować. Por pokroić w krążki. Paprykę pokroić w paski.
W garnku podgrzać oliwę (ok. 3 łyżki) i dodać curry. Wymieszać. Dodać warzywa i poddusić. Dodać bulion i przyprawy. Gotować ok. 30 minut. Kiełbasę pokroić na kawałki, jabłka porkoić na ósemki. Dodać do zupy. Gotować jeszcze 10 minut.
Doprawić do smaku i dodać szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak