Repeta z soczewicy

Repeta z soczewicy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    20 dag
  • por

    10 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • marchew

    20 dag
  • seler korzeniowy

    10 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
  • kiełbasa śląska

    40 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • ziemniaki

    30 dag
  • bulion

    1 kostka
  • sól ziołowa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę zagotować w 1,2 l wody. Dodać kostki bulionowe, sól i pieprz. Gotować około 30 minut.
Por pokroić w krążki. Cebulę w kostkę, a marchew i seler w paseczki.
Cebulę zeszklić na oleju, dodać warzywa, dusić około 5 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Dodać do soczewicy i gotować okolo 30 minut.
Doprawić solą ziołową, zukrem i octem.
Kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do soczewicy i gotować około 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat