lody jogurtowe jagodowo-malinowe

lody jogurtowe jagodowo-malinowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 zołtek

  • 1 szkl. cukru

  • 1\\3 kg jagód

  • jogurt naturalny

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja sparzamy, a żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem na parze na puszysty krem. Jagody miksujemy. Ostudzoną masę łączymy z jogurtem i zmiksowanymi jagodami. przekładamy do do szerokiego naczynia i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat