pasta z bakłażana i zielonych oliwek

pasta z bakłażana i zielonych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z 1/2 cytryny

  • oliwa

  • sól

  • świerzo zmielony pieprz

  • świerze zioła

  • garść pokruszonego sera pleśniowego

  • bakłażan

  • ząbek czosnku

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bkłażana obieramy skrobakiem, kroimy na plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie płuczemy, osuszamy i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika- temp ok 160 st. pieczemy do miękkości. Po upieczeniu i przestudzeniu rozdrabniamy bakłażana widelcem, skraplamy sokiem z cytryny i łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastą smarujemy pieczywo i skraplamy je oliwa i posypujemy świerzymi ziołami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat