Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,25 szt
jajko 2 szt
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
kukurydza w puszce 0,5 puszki
papryka konserwowa 2 szt
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Kolorowa sałatka foto
2
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, następnie studzimy, obieramy i kroimy na kawałki.
Krok 2 - Kolorowa sałatka foto
3
Z kukurydzy i fasolki odcedzamy zalewę i dodajemy je do kapusty.
Krok 3 - Kolorowa sałatka foto
4
Dodajemy również pokrojone jajka i pokrojoną paprykę konserwową.
Krok 4 - Kolorowa sałatka foto
5
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym. Dodajemy majonez i mieszamy całość.
Krok 5 - Kolorowa sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 14.04.2014 10:04
Lubię takie :)
Beatris 14.04.2014 09:22
Bardzo apetyczna sałatka:)
Paolcia 14.04.2014 09:13
bardzo lubię tego typu sałatki ;) w sumie to wszystkie bardzo lubię :) heeh
sara1 14.04.2014 09:08
ciekawa i apetyczna
dodi 14.04.2014 08:46
pyszna sałatka
adelajda 14.04.2014 08:28
Dobra sałatka :) Miseczki rewelacyjne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak