Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkiem,cebulą,chilli i pęczakiem pieczarkowym...
wątróbki kurczaka oczyścić z błonek, żyłek i zamoczyć w mleku na kilka godzin- wątróbkę wylać na sito aby odciekło mleko
na gorącym maśle klarowanym smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano - usmażoną odłożyć na talerz
na tłuszczyku po wątróbce zeszklić cebulę i dodać pokrojone na cząstki jabłka
do smaku dodać kucharek, majeranek i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając - cebulę z jabłkiem położyć na wątróbce
kaszę pęczak ugotować w niesolonej wodzie i ugotowaną wylać na sito
na maśle klarowanym zeszklić cebulę i dodać pieczarki pokrojone w talarki - na dużym ogniu usmażyć pieczarki mieszając z 2-4 minuty
do pieczarek dodać kaszę, magę kucharka, natkę pietruszki i z 5 minut na mniejszym ogniu mieszając podsmażać
wątróbkę posolić na talerzu i podać z cebulą, jabłkami i pęczakiem pieczarkowym.............SMACZNEGO!!!