Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5-7 średnich
cebula 1
ogórki konserwowe 3-4
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
majonez 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraczków

Buraki gotujemy w łupinach do miękkości,odcedzamy i studzimy. Następnie przestudzone buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Ogórki i obraną cebulę trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do buraczków. Do składników surówki dodajemy także odcedzoną z zalewy fasolę czerwoną oraz majonez. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Gotową surówkę przekładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.03.2014 17:17
Taką surówkę lubię :)
luna76 28.03.2014 14:24
Uwielbiam wszystkie sałatki i surówki :) Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak