Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodymi ziemniakami
Zimne kroimy w plasterki.
Boczek kroimy w wąskie plasterki i podsmażamy na suchej patelni. Studzimy.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Koperek drobno siekamy.
Śmietanę łączymy z majonezem, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku.
Ziemniaki łączymy z przygotowanym sosem, jajkiem, koperkiem i połową boczku.
Mieszamy. Porcjujemy na talerze. Każdą porcję posypujemy pozostałym boczkiem i dekorujemy koperkiem. Podajemy.
Jest delikatna. Dodatki nie zagłuszają charakterystycznego, pysznego smaku młodych ziemniaków, i dobrze.
Sałatkę podajemy na zimno na kolację. Może ona stanowić także przekąskę lub dodatek do grilla.