Jajka z musem chrzanowym

Jajka z musem chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • chrzan

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • rzodkiewka

    2 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.

Wyjmujemy żółtka i ucieramy je z chrzanem ( najlepszy do tego jest ten w małych słoiczkach z niebieską nakrętką, ma najdelikatniejszą konsystencję) i śmietaną na gładką masę, dodajemy sól i pieprz.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek i posypujemy rzodkiewką pokrojoną w drobną kosteczkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

15.03.2011 20:52
ładnie wyglądają

wedith1

07.11.2010 08:29
Pięknie się prezentują!

misia53

26.08.2010 22:02
Jajuszka zawsze chodliwe....

Ewa111

22.08.2010 14:36
wyglądają świetnie ,wypróbuję

IlonaAlbertos

20.08.2010 17:14
Wyglądają bardzo apetycznie.

Małgorzata113

03.08.2010 09:38
jakie apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat