racuchy ryżowe

racuchy ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 kg
  • jajka

    4
  • mąka

    300 gram
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    150 gram
  • proszek do pieczenia

    15 gram
  • cukier waniliowy

  • szczypta soli

  • olej do smażenia

  • dżem owocowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż gotujemy i mieszamy z żółtkami cukrem cukrem waniliowym mlekiem maką i proszkiem białka ubijamy i delikatnie łączymy z masą ryżową dodajemy szczyptę soli nakładamy łyżka na rozgrzany olej formujemy placki smażymy z obu stron na złocisty kolor podajemy z dżemem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

17.12.2013 22:36
posmakuję takich

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat