Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchupowe schabowe

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bez kości ( po 150 g )
Ciasto:
jajko 1
czubata łyżka mąki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka do obtaczania
ketchup pikantny kilka łyżek
schab 2 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchupowe schabowe

Kroki postępowania

1
Do głębokiego talerza wbić jajko, 4 łyżki ketchupu, dodać pozostałe składniki na ciasto i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto ma być gęste, gdyby było za mocno gęste dodać jeszcze ketchupu i ponownie wymieszać ciasto.
Krok 1 - Ketchupowe schabowe foto
2
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Kotlety obtoczyć w mące a
Krok 2 - Ketchupowe schabowe foto
3
następnie oblepić ciastem i tak zostawić na 30 minut.
Krok 3 - Ketchupowe schabowe foto
4
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, ułożyć kotlety a resztę ciasta rozłożyć na kotletach. Smażyć na średnim ogniu kilka minut a potem delikatnie obrócić aby ciasto się nie rozlało i smażyć dalej kilka minut.
Krok 4 - Ketchupowe schabowe foto
5
Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Ketchupowe schabowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 08.02.2014 15:32
smaczne kotlety
bogusia19 08.02.2014 13:04
apetycznie wyglądają
dodi 08.02.2014 12:04
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak