Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pani Walewska

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
300 g
margaryna
200 g
cukier puder
100 g
jajko
4 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
powidła śliwkowe
1 słoiczek
orzechy włoskie
250 g
polewa czekoladowa
1 opak
krem do karpatki
1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska

Zagnieść mąkę z cukrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną.
Ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować i posmarować najpierw powidłami, następnie pianą z białek, na koniec posypać orzechami.
Piec około 15 minut w temperaturze 180.
Przygotować krem \"Karpatka\" wg przepisu na opakowaniu. Przełożyć nim placki, polać polewą czekoladową i posypać orzechami .
Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.05.2012 14:04
mniam mniam:)
Papryczka 12.10.2011 13:25
fajnie się nazywa
jeta72 02.07.2011 09:17
pycha;)
Goya 01.07.2011 09:28
mniam
gusia1000 16.03.2011 17:13
Znane i dobre ciasto.
Tetiana 30.11.2010 15:39
zachęcająca nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak