Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy paprykarz

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średnia marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1 kawałek
ryż 1 woreczek
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej 1 łyżka
przyprawy
wędzona makrela 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy paprykarz

Wykonanie:
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić, marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.
Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się połaczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.09.2014 20:40
smaczny domowy
probofka 02.02.2014 21:48
super przepis
Ola1984 02.02.2014 10:38
Fajny ten paprykarz :)
kasienka23 02.02.2014 10:12
smaczny paprykarz!
patryska76 02.02.2014 09:49
Idealny na kanapki ;-)
Aga-25 02.02.2014 09:37
dobry na chleb
Agnieszka-87-25 02.02.2014 09:25
domowe dobre
Patriszja
Patriszja 02.02.2014 09:20
aleee smaczne :)
MarcinGotuje.pl 02.02.2014 09:20
wszystkich na paprykarz widzę wzięło ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak