Sałatka ze szparagów i pieczarek

Sałatka ze szparagów i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 kg
  • majonez

    200 ml
  • pieczarki

    30 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć, oczyścić, zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i soli. Ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić w poprzek na kawałki ok 1,5-2 cm. Pieczarki oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować nie dłużej niż 5 min., odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę i dodać do szparagów. Majonez przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Szparagi zalać sosem. Sałatkę podawać jako dodatek do potraw z drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

06.07.2012 12:21
pyszna :-)

olkaaa

02.05.2012 08:24
zapowiada się interesująco

justyna111

19.09.2010 20:58
fajna

Lidia11

19.09.2010 20:29
ciekawy przepis

marzencia2007

19.09.2010 18:21
szparagi + pieczarki musi byc smaczna

Monika193

12.09.2010 13:55
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat