Ciasto z budyniem bananowym

Ciasto z budyniem bananowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    3 łyzki
  • mak

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • aromat migdałowy

  • budyń bananowy

    2 szt
  • mleko

    3 szklanki
  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • winogrona

    20 dag
  • olej

    1 łyżka
  • banan

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Następnie dodać aromat migdałowy i żółtka, ciągle ubijając. Mąkę, mak i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do ubitych jajek, łyżką delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić. Wyłożyć na placek ugotowany budyń bananowy. Po przestudzeniu wyłożyć owoce i zalać galaretką cytrynową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

25.10.2013 12:07
ładnie wygląda

Alex_M

02.05.2013 17:58
pyszne ciacho!

Iwusia

29.06.2012 23:24
wygląda apetycznie

ajres

18.12.2011 18:08
fajne

ajres

18.12.2011 18:07
fajne

Monika193

18.10.2011 23:33
wygląda super

Gosia32

26.05.2011 08:26
pycha;]

ewaa

11.05.2011 21:19
apetycznie wygląda:)

wedith1

28.08.2010 10:00
Fajnie wygląda!

Maryś1

01.08.2010 23:14
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat