Mięsne paluszki z warzywami

Mięsne paluszki z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    50 dag
  • czosnek ząbki

    2-3 szt
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • marchewka

    2 szt
  • szczypior z cebuli

    5 łyzek
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przyprawić roztartym czosnkiem, dodać jajko, 5-6 łyżek bułki tartej, sól, pieprz oraz posiekany szczypior z cebuli, startą na tarce marchewkę i cukinię. Masę wyrobić, uformować podłużne paluszki i obtoczyć je w tartej bułce. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podawać z ryżem i sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

14.12.2012 08:42
bardzo smaczne

polly66

24.07.2011 19:02
na pewno dużo lepsze w smaku niż zwykłe

Gosia32

26.05.2011 08:29
Wyglądają super;]

FAFIK

20.04.2011 22:13
Pychota!

Margo1

21.12.2010 10:32
przepyszne

Monika193

12.09.2010 13:56
będą pyszne

Maryś1

01.08.2010 23:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat