Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aronia w rumie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1/2 kg
sok z cytryny 1 szt
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżki
rum 1 szkl
Goździki całe Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Aronia w rumie

Oczyszczoną aronię wsypać do naczynia żaroodpornego. Skropić sokiem z cytryny, włożyć goździki i posypać cukrem i cukrem waniliowym. Wstawić naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piec bez pokrywy przez 30-40min. Wystudzić i wlać rum. Doskonały dodatek do herbat, deserów i jako dodatek do drinków. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.09.2015 18:24
Lepszy rum będzie biały czy ciemny do tego?
Agnieszka-87-25 27.02.2014 07:35
smaczek nieziemski
IwonaDD 17.01.2014 18:53
extra pomysł!
Alex_M 16.01.2014 12:20
rewelacyjny pomysł :)
mysza75 16.01.2014 11:28
jakie to dobre
fotoviderek 16.01.2014 11:22
Przepyszne :)
gosia56 16.01.2014 08:23
na pewno pyszny taki dodatek
gusia1000 15.01.2014 22:16
Świetny owoc.
Renataj 15.01.2014 21:51
Lubię aronię ale w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam.
Klausia 15.01.2014 20:35
fantastyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak