Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bezami
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.
Masło ucieramy. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy.
Ciasto: |
|
margaryna |
1 szt
|
cukier |
1 szkl
|
jaja |
6 szt
|
proszek do pieczenia |
1,5 łyzeczki
|
kakao |
3 łyżki
|
mąka pszenna |
1,5 szkl
|
mąka ziemniaczana |
2 łyzki
|
masa |
|
masło |
50 dag
|
żółtko jajek |
4 żółtka
|
alkohol |
3 łyzki
|
cukier |
3/4 szkl
|
bezy |
10 dag
|
serek mascarpone |
25 dag
|
dżem truskawkowy |
4 łyżki
|
herbatniki |
8 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: