keks

keks

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dag
  • cukier

    20 dag
  • jajka

    4 szt.
  • mąka pszenna

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rum

    3 łyżki
  • rodzynki

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i kórką cytryny na puszystą mase, podczas ucierania dodajemy szczyptę soli. Do masy dodajemy jaja, wlewamy rum i mleko. Ubijamy mikserem na wolnych obrotach. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Bakalie opruszamy mąką i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej blachy ( keksóki) Pieczemy 70 min 170 C po ostudzeniu polukrować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

01.05.2011 16:45
keks dobry jest

kielcok1

17.04.2011 16:51
pan keks

rakow2

21.01.2011 19:08
kleks

Monika188

06.07.2010 21:40
fajne, proste, polecam

Zośka1

02.07.2010 22:50
e jaki keks ,,kobieto

Zośka1

02.07.2010 22:50
e jaki keks ,,kobieto

Zośka1

02.07.2010 22:50
e jaki keks ,,kobieto

Krzysztof42

29.06.2010 14:45
spróbowałbym

Patryk14

22.06.2010 15:56
wypróbuję :)

maxfighter

01.06.2010 19:01
PALCE LIZAĆ

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat