Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pęczak z oliwkami, serem żółtym i grillowanym kurczakiem

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1
czosnek
2 ząbki
olej rzepakowy
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka czerwona
0,5 sztuki
migdały
50 g
oliwki zielone
garść
pierś z kurczaka
2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ser żółty
80 g
pęczak
1 szklanka
bulion
600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z oliwkami, serem żółtym i grillowanym kurczakiem

Piersi z kurczak kroimy wzdłóż na pół, tak aby otrzymać 4 plastry, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką w proszku.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy przepłukaną kaszę pęczak, przyprawiamy solą, pieprzem, zalewamy bulionem lub wrzątkiem. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia płynów.

W międzyczasie kroimy ser i paprykę w drobną kostkę, oliwki w pół krążki.

Rozgrzewamy mocno patelnię, grillujemy kurczaka.

Do ugotowanego pęczaku, dodajemy paprykę, oliwki, ser żółty, posiekane migdały, mieszamy. Kurczaka kroimy w paski.

Na talerz nakładamy kaszę , na górę układamy kawałki kurczaka oraz odrobinę sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.01.2014 16:11
ciekawe danie na talerzu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak