Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka warstwowa orkiszowo-owsiana
Kroki postępowania
Kolejność dodawanych składników ma znaczenie!
Pozostawić na pół godzimy do podrośnięcia.
mąka |
3 szkl. orkszowa
|
mąka |
1 szkl. owsiana
|
mleko |
1 szkl.
|
olej |
1 szkl.
|
jajko |
4
|
drożdże |
100 g
|
cukier |
1 szkl.
|
budyń waniliowy |
1 op.
|
rodzynki |
duża garść
|
kruszonka |
|
płatki owsiane |
1/2 szkl.
|
cukier |
1/2 szkl.
|
mąka pszenna |
2/3 szkl.
|
masło |
130 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: