Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z selera naciowego i bakalii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 opakowanie
pomarańcza duża 1 szt
rodzynki 1 garść
ser pleśniowy 5 dag
jogurt naturalny 100 ml
majonez 2 łyżki
sól
orzechy włoskie 1 garść
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z selera naciowego i bakalii

Opłukałam łodygi selera. Cieńsze części pokroiłam w półksiężyce, grubsze w kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokroiłam też jabłko, ser i pomarańczę. Orzechy włoskie przed dodaniem ich do sałatki chwilę podprażyłam na suchej patelni. Rodzynki natomiast szybko przepłukałam. Dla ciekawszego smaku można też dodać nieco żurawiny. Całość zalałam jogurtem i majonezem. Doprawiłam solą i białym pieprzem, który bardziej mi pasował niż zwykły czarny pieprz. Sałatkę odstawiłam na godzinę -dwie w chłodne miejsce tak by smaki mogły się przegryźć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.01.2014 16:04
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak