Rolada z galaretką kolorową

Rolada z galaretką kolorową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • mąka

    7 łyżek
  • cukier

    7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • galaretka czerwona

    1 szt
  • galaretka agrestowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać na wysmarowaną i wyłożoną papierem tłuszczem blachę.
Ciasto pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

Po upieczeniu, wykładamy ciasto na stolnicę, zdejmując papier.
Upieczoną roladę kładziemy na lnianą ściereczkę i ostrożnie zwijamy.

NADZIENIE.
Galaretki przygotowujemy według opisu na opakowaniu.
Tężejące galaretki, wylewamy na roladę.
Na brzeg ciasta kładziemy galaretkę zieloną i czerwoną, zwijamy roladę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

10.04.2012 16:27
smaczne

gusia1000

08.03.2011 14:59
Pycha, lubię takie ciasta.

Gosia32

19.02.2011 10:34
mniam

Henryka2

02.01.2011 20:18
Apetycznie wygląda. Lubię wszystko co z galaretką.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat