Babka parzona

Babka parzona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1,5 szklanki cukru i maki ziemniaczanej

  • 4 i pół łyżki mąki wrocławskiej

  • 6 jaj

  • cukier wanilinowy

  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

  • półtorej kostki masła lub margaryny

  • aromat arakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad parą i dalej ubijać, aż masa ostygnie.
Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem, ubitymi jajkami i aromatem.
Masło lub margarynę rozpuścić, zagotować i wlewać powoli do ciasta, mieszając. Przełożyć ciasto do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej mąką.
Piec w gorącym piekarniku.
Ostudzoną babkę polać czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat