Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    100 g
  • sos

  • mąka

    4 g
  • chrzan - utarty

    10 g
  • śmietana

    10 ml
  • masło

    5 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować, wyjąć z rosołu.

Sos
niewielką ilość rosołu, połączyć z chrzanem, dodać zawiesinę z mąki i wody, zagotować. Mięso ułożyć w płaskim rondlu, zalać sosem, lekko ogrzać, dodać śmietanę i masło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.03.2011 08:14
Zachwalam ten sos.

Henryka2

02.01.2011 20:38
To lubię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat