Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-budyniowe
Kroki postępowania
Gotuję 3 budynie czekoladowe na 1 litrze mleka. Czekamy aż wystygnie
Zalewam budyń czekoladowy masą serową.
Na ciasto: |
|
mąki |
2 szkl
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
margaryna |
1/2 kostka
|
cukier |
1/2 szkl
|
jajko |
2 szkl
|
żółtko jajek |
1 szt
|
Na masę budyniową |
|
mleko |
1 litr
|
budyń czekoladowy |
3 szt
|
Na masę serową: |
|
margaryna |
1/2 szt
|
cukier |
1/2 szkl
|
serek waniliowy |
4 szt
|
jajko |
3 szt
|
białko |
1 szt
|
budyń śmietankowy |
1 szt
|
brzoskwinie w puszce |
3 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: