Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowo-budyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąki 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1/2 kostka
cukier 1/2 szkl
jajko 2 szkl
żółtko jajek 1 szt
Na masę budyniową
mleko 1 litr
budyń czekoladowy 3 szt
Na masę serową:
margaryna 1/2 szt
cukier 1/2 szkl
serek waniliowy 4 szt
jajko 3 szt
białko 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
brzoskwinie w puszce 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-budyniowe

Kroki postępowania

1
Z proszku do pieczenia, mąki, margaryny, cukru, całych jaj oraz żółtka ugniotłam delikatne ciasto.
Krok 1 - Ciasto serowo-budyniowe foto
2
Wykładam ciasto na dużej, prostokątnej blaszce. Pokrojoną brzoskwinie układam równomiernie.
Gotuję 3 budynie czekoladowe na 1 litrze mleka. Czekamy aż wystygnie
Krok 2 - Ciasto serowo-budyniowe foto
3
Zalewamy wszystko masą budyniową.
Krok 3 - Ciasto serowo-budyniowe foto
4
W mikserze ucieram: margarynę, cukier, dodaję stopniowo serek i żółtka z 3 jajek. Następnie wsypuję budyń śmietankowy. W innym naczyniu ubijam 4 białka na sztywną pianę. Następnie dodaję do miski zmiksowaną zawartością za pomocą drewnianej łyżki. Delikatne mieszam aż składniki się połączą.
Zalewam budyń czekoladowy masą serową.
Krok 4 - Ciasto serowo-budyniowe foto
5
Piekę przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5 - Ciasto serowo-budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.12.2013 08:07
takie ciasta właśnie lubię
monisia1977 03.12.2013 06:22
super ciacho
iwi 03.12.2013 00:04
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak