Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-budyniowe
Kroki postępowania
Gotuję 3 budynie czekoladowe na 1 litrze mleka. Czekamy aż wystygnie
Zalewam budyń czekoladowy masą serową.
Na ciasto: | |
mąki | 2 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 1/2 kostka |
cukier | 1/2 szkl |
jajko | 2 szkl |
żółtko jajek | 1 szt |
Na masę budyniową | |
mleko | 1 litr |
budyń czekoladowy | 3 szt |
Na masę serową: | |
margaryna | 1/2 szt |
cukier | 1/2 szkl |
serek waniliowy | 4 szt |
jajko | 3 szt |
białko | 1 szt |
budyń śmietankowy | 1 szt |
brzoskwinie w puszce | 3 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: