Zupoa-krem ze szparagów

Zupoa-krem ze szparagów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 pęczek szparagów

  • 1 pęczek włoszczyzny

  • 1\\2 szkl śmietanki 18%

  • sól

  • cukier

  • żółtka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odlewamy litr wywaru w którym gotowały się szparagi i wrzucamy do niego opłukane szparagowe obierzyny. gotujemy około 20 min po czym usuwamy obierzyny i wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Gdy włoszczyzna będzie już miękka wyciągamy ja i przecieramy razem z kilkoma ugotowanymi szparagami. Żółtka roztrzepujemy ze śmietanką, wlewamy do gotującego się wywaru szparakowego, mieszamy i ściągamy z ognia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat