Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gramigna lub spaghetti kolorow 20 dag
boczek wędzony 20 dag
ocet balsamiczny 125 ml
parmezan starty 5 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym.

Kroki postępowania

1
Graminę lub połamane spaghetti ugotować al dente.
Krok 1 - Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym. foto
2
Na gorącej oliwie smażyć przez kilka sekund drobno pokrojony boczek.
Krok 2 - Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym. foto
3
Posolić, wlać ocet i dusić ,dopóki płyn całkowicie nie odparuje.
Ugotowany makaron odcedzić i zmieszać z boczkiem.
Krok 3 - Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym. foto
4
Posypać startym parmezanem.
Polecam przepis szczególnie ze względu na wspaniały nowy smak boczku. Potrawa jest łatwa i szybka do wykonania.
Krok 4 - Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 30.11.2013 00:49
Bardzo ciekawi mnie smak boczku w balsamico.Musi być wyjątkowy,wypróbuję.
LubieSushi
LubieSushi 29.11.2013 16:08
Oby portal miał więcej doradców smaku z pasją jaką widzę u Pana!
Noruas 29.11.2013 16:04
niesamowicie apetyczne ;)
Marta1986 29.11.2013 15:02
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak