Kura w rosole

Kura w rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura oczyszczona

    1 szt
  • marchew obrana

    1 szt
  • pietruszka obrana

    1 szt
  • seler

    0,5 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurę włożyć do wody i gotować razem z włoszczyzną, aż mięso będzie prawie miękkie. Przestudzoną nieco kurę pokroić, odcinając nóżki z udkami i mięso z piersi. Z udek ostrożnie usunąć kości, aby nie porozrywać mięsa. Porcje mięsa ułożyć w słoju, zalać przecedzonym gorącym rosołem i przyprawić do smaku. Zamknąć słoje i pasteryzować 1,5 godz. Następnego dnia powtórnie pasteryzować 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

01.03.2011 23:38
Kto lubi drób, to na pewno dla niego jest to dobre mięso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat