Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pora na zupę z pora

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 duży
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
bulion warzywny
sól, pieprz
Cebulka smażona Prymat
ser feta

Przepis i sposób przygotowania na: Pora na zupę z pora

Pora oczyścić z zewnętrznych liści, pozostawić białą oraz jasno zieloną część, dokładnie opłukać, przekroić na plasterki. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.

W dużym szerokim garnku roztopić masło, dodać pory, ziemniaki i cebulę. Podgrzewać na średnim ogniu kilka minut aż warzywa nieco zmiękną, od czasu do czasu zamieszać. Zwiększyć ogień, wlać bulion i zagotować. Zmniejszyć ogień do minimum, przykryć i gotować warzywa do miękkości przez około 15 minut. Posolić, popieprzyć do smaku, i zmiksować na gładki delikatny krem.
Posypać serem feta i prażoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 16.12.2013 13:14
robię podobną
foczka-ks 15.11.2013 18:55
fajna na jesień
msmariusz 15.11.2013 18:48
tak fajny przepis
Łucja 15.11.2013 13:37
smaczna zupka :)
Marta1986 14.11.2013 15:32
pysznie wyglada
Ankha 14.11.2013 14:52
zimno to człowiek chętnie zje pożywną zupę :)
magdalea 14.11.2013 13:35
pysznie wygląda, lubię takie zupy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak