Przepis i sposób przygotowania na: Torciki bezowe z wiśnią
Bezy pieczemy przez ok 70 minut. Przez pierwsze 10 min w temperaturze 180 stopni, następnie przez 60 minut w temperaturze 140 stopni.
2. Kremówkę ubijamy. Mascarpone mieszamy dokładnie z kajmakiem i delikatnie łyżkami dodajemy do kremówki i już łyżką nie mikserem delikatnie wszystko łączymy. Na końcu dodajemy migdały, daktyle, orzechy, 2 łyżki kakao i wszystko mieszamy.
3. frużelina- Odciek z owoców -odciek z owoców podgrzewamy na maksa.Ostudzoną żelatynę mieszamy z sokiem i dodajemy do wiśni po wystygnięciu zgęstnieją. Wiśnie najlepiej jak są zamrożone albo ze słoika nie świeże.
4. Na ostudzone bezy kładziemy frużelinę wiśniową, następnie masę. Z pośród upieczonych bez 3 drobno rozkruszamy i posypujemy wierzch, na nie sypiemy kakao.
SMACZNEGO:)!
zapraszam na kokieteriasmaku.blogspot.com :)