Ziemniaczki w bulionie

Ziemniaczki w bulionie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • szynka konserwowa

    10 dag
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, smażymy na głębokim ojeju (jak frytki)

Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy 2 kostki rosołowe (zamiast kostek może być domowy bulion) gotujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, (polecam również kiełbasę, albo parówki), przyprawiamy, dodajemy paprykę w proszku

Usmażone ziemniaczki dodajemy do gotującego bulionu, dusimy ok 5 minut. Podajemy z chlebkiem , z mięskiem (pasuje do wszystkiego!)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

01.09.2012 13:49
takie ziemniaczki mógłbym jeść same

Agiatis

08.02.2012 18:03
Nie wpadłabym na takie połączenie - podoba mi się!

Agnik

28.10.2011 12:38
super

iknkirke

14.05.2011 17:40
fajne danie

marta0906

04.02.2011 21:30
Świetny przepis . nigdy nie jadłam czegoś takiego:)

Islanzadi

20.11.2010 00:23
Ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat