Potrawka litewska

Potrawka litewska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń cielęca

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • bulion wołowy

    1/2 szkl
  • bułka tarta

    1,5 łyżki
  • ogórek kiszony

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle szklimy cebulę, dodajemy pieczeń i kilka minut podsmażamy.
Posypujemy wszystko bułką tartą i jeszcze chwilę smażymy.
Dodajemy ogórki i bulion i 5 min dusimy, aż sos zgęstnieje.
Podajemy posypane szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

13.11.2011 09:35
chętnie wypróbuję

gosia47-47

28.10.2010 12:29
hehehe super

Zofia12

31.07.2010 13:20
fajna sprawa na resztki obiadowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat