CYNADRY DUSZONE

CYNADRY DUSZONE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynadry wieprzowe

    1,30 kg
  • tłuszcz

    150 g
  • mąka

    50 g
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • cebula

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe. Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać, czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć. Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry. Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę, połączyć z wywarem i zagotować. Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

25.02.2011 19:13
Nie jadłam nigdy.

Joanna108

07.12.2010 09:59
Bardzo lubię cynaderki, ale robię niezmiernie rzadko ... stasznie dużo przy tym roboty :).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat