Gołąbki z kaszy gryczanej

Gołąbki z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mała główka kapusty

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • śmietana 12-procentowa

    200 g
  • woda

    1 l
  • sól, piprz

  • olej

  • kasza

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na sypko, wymieszać z przesmażoną na oleju cebulą, dodać ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Obgotować główkę kapusty, zdjąć liście, nałożyć na nie nadzienie, zwinąć w gołąbki i każdy obwiązać nitką. Ułożyć w rondlu , zalać śmietaną , dodać trochę oleju lub masła i udusić.
Podawać z ziemniakami i surówką z pomidorów, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

29.05.2012 09:51
takich nie jadłam

Zofia12

24.09.2010 08:03
Ja też nie przepadam, ale to tradycja z domu mojego męża, będę robic na wigilie to umieszczę zdjęcie. Fajnie smakują polane sosem pieczarkowym!

Małgorzata112

25.08.2010 07:53
łeeeeee, mój mąż sie tym zajajda, a ja juz od zapachu mam dość

Małgorzata113

30.07.2010 10:09
gołąbki z kaszy gryczanej jadłam i nie smakują mi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat