fizoły z Bukowiny

fizoły z Bukowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka czerwona

    30 dkg
  • ziemniak

    4 szt.
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • sól

    do smaku
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • kasza

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę namoczyć na noc i ugotować. 2 litry wody zagotować, dodać fasolkę ziemniaki,boczek i kaszę. Podbić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

02.09.2013 08:43
świetne do wódeczki

Łucja1

25.01.2011 14:38
ciekawe

Łucja1

25.01.2011 14:38
ciekawe

noculos

07.09.2010 11:25
super nazwa, przepis tez

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat