Sposób przygotowania

Rybę kupiłam świeżą , odciełam skórę i przyprawiłam dolą pieprzem i koperkiem ,tak ułożyłam ją na sitku nad garnkiem z gotującą się wodą i przykryłam przezroczystą miską , by widzieć jak się paruje , po 8 min jest gotowa .

Marchewkę scieramy na małych oczkach i doprawiamy , dodajemy poszatkowanego pora i śmietanę , mieszamy .

Sos serowy ;
Na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę z porem , nie rumienimy , bo nam kolor się zabrudzi sosu.
Następnie dodajemy serek i parmezan ,śmietanę i podgrzewamy chwilkę , blędujemy i redukujemy do żądanej konsystencji .

Podajemy według uznania ;)

Komentarze

  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paolcia

    super wygląda :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    lekka i smaczna rybka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniagdz

    wypróbuję na pewno;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !