Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonej dyni na rosole drobiowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
dynia 0,5 kg
oliwa do skropienia
sól do posypania
ziemniak 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonej dyni na rosole drobiowym

Dynię obraną ze skory i pokrojoną w małe kostki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą i posypać solą, piec ok. 30 minut w 180 stopniach, aż zmięknie i się zrumieni. Następnie przełożyć do ciepłego bulionu, dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotować, aż zmiękną. Całość zmiksować blenderem, wyjdzie bardzo gęsty i chudy krem, pełen witamin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.10.2013 08:28
bardzo dobra zupka
2milutka 29.09.2013 11:17
jakoś nie lubię dyni:(
sylwia_mc 29.09.2013 06:27
pyszna zupa, od 2 lat zakochana jestem w dyni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak