Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON W SOSIE SEROWO-ESTRAGONOWYM Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opak.
chude mleko 1 szkl
Musztarda francuska Prymat 3-4 łyżki
sól, pieprz
woda 1 (źródlana)
ser topiony 300 (bloczek)

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON W SOSIE SEROWO-ESTRAGONOWYM Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ.

Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy według czasu podanego
na opakowaniu. Odcedzam, przelewam zimną wodą, by się nie sklejał, odstawiam.

W rondelku roztapiam na gazie serki topione w gorącej wodzie.
Kiedy rozpuszczą się całkowicie, wlewam mleko, dodaję musztardę.
Estragon suszony rozkruszam, a świeży drobno siekam i dodaję
do sosu. Całość zagotowuję, doprawiam pieprzem.
Podaję z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 30.09.2013 10:55
Fajne połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak