zupa z dymki

zupa z dymki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula dymka

    2 pęczek
  • olej

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    do smaku
  • estragon

    1/2 łyzeczka
  • bulion warzywny

    4 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dymkę oczyszczamy, kroimy na kawałki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego białe części cebuli, chwilę dusimy, dolewamy bulion, wrzucamy estragon oraz przyprawy. Gotujemy, przed koncem gotowania wrzucamy pokrojony wcześniej szczypior.


Przepis ten umiesciłam na portalu gotujmy.pl od nickiem dasada1

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

09.06.2012 15:08
fajna

iknkirke

06.10.2011 19:01
ciekawa

annagebalska

06.02.2011 10:40
ciekawa

Nati

08.09.2010 13:07
super

Beata73

28.08.2010 22:40
ciekawa!

mundek1011

28.08.2010 18:03
fajna zupa!

dorota20w1

13.08.2010 22:41
ooo

Kate131

09.08.2010 08:25
musi byc smaczna

noculos

02.08.2010 18:29
ciekawa zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat