Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Orzechowo-bakaliowe z bezą

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto I: mąka
20 dkg
śmietana
2 łyżki
żółtko jajek
2 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier
1/2 szklanka
margaryna
10 dkg
Wkładka bakaliowa: białka
4 szt
rodzynki
5 dkg
cukier
1/3 szklanki
orzechy posiekane
1 szklanka
kakao
1 łyżka
kokos
5 dkg
Ciasto II:składniki na ciastoI
1 szt
kakao
2 łyżki
piana:białka
3 szt
płatki migdałowe
wg uznania
dekoracja
1 szt
polewa czekoladowa
1 szt
brzoskwinie w puszce
wg uznania
jabłka prażone
wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-bakaliowe z bezą

Składniki na Ciasto I połączyć, zagnieść ciasto i wyłożyć na formę. Wkładka: ubić pianę z białek, dodać cukier, następnie dodać resztę składników, lekko wymieszać i rozsmarować na ciasto. Składniki na Ciasto II połączyć i nakryć wkładkę bakaliowo - orzechową. Całość upiec. Pianę ubić na sztywno i wyłożyć na ciasto po około 20 minutach pieczenia. Po upieczeniu i wystygnięciu udekorować polewą i płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.03.2014 22:15
Świetne ciacho :-)
mitek111 21.09.2013 10:11
dzięki:)))
lara 21.09.2013 09:55
pyszne ciasto
ana1 21.09.2013 07:44
przepysznie wygląda
Zdzisław 21.09.2013 00:39
smaczny deser
babeczka007 20.09.2013 22:30
ciekawie się prezentuje :)
babajaga1969 20.09.2013 22:22
pysznie wygląda
Marta1986 20.09.2013 21:39
bardzo smaczne
Luki 20.09.2013 21:27
ojej to co lubię
Wiesława1 20.09.2013 21:18
Musi byc pyszne
everay 20.09.2013 21:12
ładnie wygląda
Monika-twin 20.09.2013 20:58
ale bym sobie zjadla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak