Pomarańczowe żeberka

Pomarańczowe żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ketchup

    20 dag
  • dżem pomarańczowy

    1 łyżka
  • skorka starta z pomarańczy

    z połowy owocu
  • sok wyciśmiety z pomarańczy

    3 łyżki
  • pomidory koktajlowe

    25 dag
  • czosnek

    5-6 zabków
  • pomarańcza

    2 sztuki (średniej wielkości)
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem. Umyte żeberka układamy w przygotowanym naczyniu. Zapiekamy około 15 minut w 190°C. Między czasie dżem mieszamy z ketchupem, posiekaną natką pietruszki, sokiem i startą skórką z pomarańczy.
Pomarańcze sparzamy i kroimy na mniejsze cząstki.
Żeberka smarujemy przygotowaną mieszaniną. Między nie układamy pomidorki, czosnek oraz pokrojone owoce. Ponownie wkładamy mięso do piekarnika na około 20 minut

Nie jestem wielkim smakoszem żeberek, ale po wypróbowaniu tego przepisu, chyba nim zostałam:).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

23.12.2013 14:16
Warto łączyć mięso z owocem.

Bernadeta1

08.10.2013 00:14
Jak to pysznie wygląda

gibli

02.10.2013 09:09
ale smacznie:)

AGNIESZKA144

25.09.2013 06:20
wyglądają apetycznie, warte spróbowania

Katarina

10.09.2013 08:10
Aż ślinka cieknie na widok tych pyszności

Zdzisław

09.09.2013 18:00
dobre przyprawy w mięsku

Kuchenka

09.09.2013 17:00
wygląda znakomicie, jestem ciekawa połączenia keczupu z dżemem

Barbara13

09.09.2013 15:28
ciekawe połączenie:)

Aleksandra/Olcia

09.09.2013 14:08
musza byc pyszne

Patriszja

09.09.2013 14:00
POLECAM JAK NAJBARDZIEJ

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat