Befsztyk holsztyński

Befsztyk holsztyński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    250 g
  • befsztyk

    4 (po 150g) szt.
  • sól, pieprz

    0,5 łyżeczki
  • masło

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w talarki, smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na złoty kolor a następnie wyłożyć na talerz.

Na reszcie rozgrzanego oleju smażyć gwałtownie befsztyki często obracając. Po 2 minutach, gdy befsztyki są już ładnie podsmażone, zmniejszyć ogień.

Gotowe befsztyki posolić i posypać pieprzem. Położyć na nie wiórki z masła i podawać na ogrzanych talerzach.

Cebulę dodać do wytopionego sosu i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernika

28.07.2010 23:13
brak ci własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat