Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek nadziewany

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na kotlety
100 g
mięso mielone
300 g
jajko
1 szt.
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
przecier pomidorowy
1 łyżka
majeranek
0.25 łyżeczki
Sklep Prymat
posiekana pietruszka
4 łyżki
smalec
2 łyżki
mąka
1 łyżeczka
bulion
0.25 mięsny
boczek
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek nadziewany

Mięso wieprzowe pokroić w kosteczkę, wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, przyprawami i pietruszką. Przyprawić do smaku.

Farszem wypełnić \"kieszonkę\" z boczku i zaszyć. Bulion zagotować w brytfannie i włożyć do niego boczek, skórą w dół. Gotować przez 10 min.

Obrócić pieczeń skórą do góry. Skórę naciąć w kratkę, posmarować smalcem i posolić. Następnie wstawić do gorącego piekarnika (200 st.) i piec, często polewając sosem z pieczenia.

Gotową pieczeń utrzymywać w cieple. Sos z pieczenia zagęścić mąką i szybko zagotować, stale mieszając.

Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.09.2011 18:17
super
iwona332 17.09.2010 23:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak