Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy dla dziecka
Nastawić piekarnik na 170 stopni C i piec przez 40 min (do suchego patyczka).
Ciasto ostudzone przekroić na trzy blaty.
Śmietanę ubić z fix'sami.. Podzielić na trzy części. Do dwóch z nich dodać wiśnie z kompotu.
Przygotować poncz: w szklance rozcieńczyć kompot z wodą według uznania.
Układanie tortu:
1. pierwszy blat tortu
2. nasączenie ponczem
3. nałożenie śmietany z wiśniami
4. drugi blat tortu
5. nasączenie ponczem
6. nałożenie śmietany z wiśniami
7. nałożenie trzeciego blatu biszkoptowego
8. nasączenie ponczem
9. nałożenie śmietany na wierzch i na boki tortu
Winogrono przekroić na pół i ułożyć na brzegach tortu. Boki obsypać płatkami migdałowymi.
Rozpuścić w rondelku polewę czekoladową. Trochę wylać na miseczkę, zanurzyć wykałaczkę i malować swój ulubiony rysunek.
Tort należy schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.
Smacznego :)