Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szparagami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
szparagi zielone 5 szt.
oliwa 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szparagami

Kroki postępowania

1
Szparagom odłamuję stwardniałe końcówki. Kroję na kawałki o długości 2 cm i gotuję al dente ok. 3 minuty od zagotowania. Osączam i przekładam do miski z bardzo zimną wodą, osączam i osuszam ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Jajecznica ze szparagami foto
2
Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, podsmażam pokrojone szparagi przez ok. 2 minuty.
Krok 2 - Jajecznica ze szparagami foto
3
Następnie wybijam jajka, mieszam i smażę aż się zetną. Przekładam jajecznicę na talerz, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję z plastrami pomidora.
Krok 3 - Jajecznica ze szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak