Sałatka bawarska

Sałatka bawarska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa z puszki

    30 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • liście sałaty

    kilka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • natki tymianku

    kilka gałązek
  • sól,piepr

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty kroimy w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Liście sałaty płuczemy, osuszamy i rwiemy na drobne kawałki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Do oliwy dodajemy ocet, musztardę, przyprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem i mieszamy. Polewamy sosem sałatkę i mieszamy. Sałatkę wykładamy do salaterki i na pół godziny odstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

07.01.2013 22:10
ciekawy przepis a sałatka smaczna

pestka

16.12.2012 00:15
bardzo smaczna

Motorek

24.08.2012 09:14
pycha

Dorian

13.06.2012 11:14
super

Ania67

14.03.2012 15:57
świetna

gosia47-47

26.02.2012 22:31
smaczne

kanu83

09.02.2012 10:50
super

Danuta8

19.03.2011 15:38
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat